Екип

УЧРЕДИТЕЛ

Др. Елена Петкова, Институт за Световни Ресурси, САЩ

Елена Петкова има разностранен опит в управлението, политиката и изграждането на капацитет за опазване на околната среда. Тя е ръководила проекти и има публикации по общински и регионални екологични планове; интегрирано управление на горите; политика и капацитет на страните в Централна и Източна Европа за намаляване на климатичните промени; прозрачност и отговорност за решенията отнасящи се до околната среда и природните ресурси.  Ръководила е партнъорства между правителства и непревителствени организации от страни – донори (напр. ЕК, САЩ), развиващите се страни (напр. Индонезия, Мексико, Уганда), и от страните на ЦИЕ (напр. Естония, Унгария, България) и МФИ (напр. Световна Банка).

 

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ФОНДАЦИЯ „ТАЙМ“

Велеслава Цакова

Велеслава Цакова е един от създателите на Фондация „ТАЙМ”. Започва работа в организацията през 1994 г. като Директор проекти. През 1997 г. става Изпълнителен директор на „ТАЙМ”, през 2001 г. – член на Управителния съвет на организацията, а по-късно и Председател на съвета. Целият й живот беше посветен на опазването на околната среда и мечта да направи света по-хубав за живеене.

    

  

Ирина Герасимова
Ирина Герасимова е Председател на Управителния съвет на Фондация „ТАЙМ Екопроекти” от м. юли 2017 г. По образование е биолог-ботаник. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Има квалификация по Географски информационни системи (GIS). Участвала е като експерт или консултант в много проекти на различни организации, като голяма част от тях са в областта на опазването на околната среда и устойчивото развитие. Има множество публикации.

Любими занимания са: отглежда тропически орхидеи и други екзотични растения, експедиции сред природата, занимава се с фотография на диворастящи растения, чете фентъзи, кара колело, пътешества.

 

Десислава Ковачева

Десислава Ковачева е в Управителния Съвет на ТАЙМ от 2007 година. По образование е инженер, има магистратури по Международна Бизнез Администрация от Instituto Empresa, Испания и европейско право от University of Northumbria, Великобритания.

Занимава се с опазване на околната среда от 1992 година. Заема длъжността Управител на ПОВВИК – консултантска и инженерна фирма в областта на опазване на околната среда.

Любими занимания: пътуване, езда, танци, разходки сред природата. Хоби: древна история.

 

Милена Игнатова

Милена Игнатова е родена през 1974г. Завършва магистърска степен по финанси в УНСС, гр. София. Във Фондация „ТАЙМ” започва като координатор проекти през 2005г., а от 2006г. е член на управителния съвет на фондацията. Основните й професионални интереси са свързани с развитието на екотуризма и създаването на икономически изгоден туристически модел, който използва и опазва природните ресурси по едно и също време и в еднаква степен.

Обича планините и твърдо вярва, че всяко усилие си струва за да запазим чиста природата.

 

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Гергана Генчева

Гергана Генчева работи във Фондация „ТАЙМ“ от 1998 г. По образование е магистър-географ със специалност Икономическа география по стопански отрасли и комплекси, придобито в СУ „св. Климент Охридски“, Геолого-географски факултет през периода 1992-1997 г. Участвала е във всички проекти на Фондация „ТАЙМ“ след 2000 г. Умее да се справя с всички поставени задачи, независимо от характера им, точно и навреме.

Владее руски език и сред но ниво на английски език, добра компютърна грамотност. Има шофьорска книжка, но с малък практически стаж в карането на автомобил, обича децата, цветята и книгите.

 

 

 

 

Фондация Тайм Екопроекти лого
Фондация "ТАЙМ Екопроекти"
За контакт: София 1680, ул. Чепино 1-9

Тел./Факс: (+359 2) 9541080